Онлайн филми и рецепти - Ути Бъчваров
Събота, 27.05.2017, 10:54
Главна Регистрация RSS
Добре дошли, Гост
Сподели

BGtop
forumche.info
Заповядайте в новия ни сайт форума ни е на 5 месеца сайта е на няколко седмици сайта е за музика и забавления ,а форума за всичко
Часовник
Нашата анкета
Искате ли да добавим филма Мразовита смърт (2011)
Общо отговори: 1
Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


Бон филе:

Продукти (за 1 порция):Бон Филе



2 медальона еленско бон филе по 100гр картофи билки: розмарин, копър,
магданоз сол, пипер 80 г зехтин 100 г масло Сос Жу: тръбни кости,
варени със зеленчуци, редуцират се с масло и захар и червено вино.
Цялата смес се прецежда през готварска цедка. Продава се и на прах, като
допълнително се прибавят 30 мл тежко червено вино, екстракт ванилия,
оцет, 5 г захар и соса се разтваря. за декорация: пресен лук, точки
балсамова редукция и зехтин


Начин на приготвяне:


Стъпка 1. Месо:
медальоните се овкусяват предварително със сол и микс от пипер, пресен
розмарин, зехтин. Хубаво е да престоят 6 часа, за да може месото да
отпусне.


Стъпка 2. Месото бон
филе от елен е сравнително нов продукт на българския пазар. Самото месо
е високо качествено. Бон филе от елен е внос от Холандия и е отгледан
във специални ферми. Няма нужда от предварително окрехохтяване. Само се
овкусява. Приготвя се изключително бързо на грил или тиган и му трябват
по 25-30 минути от всяка страна в зехтин като след това се прибавя по
желание от вас сос „Жу” и веднага се дърпа от огъня. Накрая се прибавя
масло за по-добра плътност на соса и за да изглежда лъскав.


Стъпка 3. Гарнитура:
Картофите се обелват цели и се подрязват от двете страни за да добият
по-цилиндрична форма. Сваряват се на бавен огън като, докато са топли се
овалват в масло и билки (копър, магданоз и розмарин). Това е
изключително подходяща гарнитура за червени меса.






продукти за бон филееленско месомесото се запича на тиганприбавя се сос Жу


гарнитура картофиприбавя се сос Жуястието се украсява бон филе от ленско месо и гарнитура от картофи






Задушено пиле със спагети и пене:









6



Продукти за 6 порции:


  • 20 гр. масло
  • 2 суп.л. олио
  • 6 почистени и обезкостени пилешки гърди
  • 4 средни глави лук, нарязани на филийки
  • 5 гр. джинджифил
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 250 мл. вода, сол и черен пипер
  • 145 гр. оцедени и нарязани зелени маслини с пълнеж от чушка
  • 10 гр. нарязан пресен магданоз
  • 2 суп. л. лимонов сок (или доматен сос във спагетите)


Приготвяне:


  1. В голям тиган загрейте маслото и олиото на умерен огън.
  2. Запържете месото от всички страни и го извадете от тигана.
  3. Добавете лука, джинджифила, червения пипер, водата, солта и пипера.
  4. Върнете пилешкото в тигана, като го поливате обилно със соса.
  5. Покрийте съда и намалете на тих огън.
  6. Оставете го да се запържва 15 минути, докато пилешкото стане крехко.
  7. Извадете пилешкото от тигана и го запазете топло.
  8. Оберете мазнината от тигана.
  9. Добавете маслините, магданоза и лимоновия сок.
  10. Залейте пилешкото със соса.
  11. Сервирайте по желание със спагети или с гарнитура от кускус.

За разнообразие:


  • Можете да замените пилешките гърди с 2 разфасовани малки пилета. Времето за пържене трябва да се увеличи от 15 на 25 минути.

Приблизителен хранителен анализ на една порция:


  • калории 263
  • белтъчини 29 гр.
  • въглехидрати 5 гр.
  • мазнини 14 гр.
  • холестерин 79 гр.
  • натрий 1079 гр.